Rumunski tužioci za borbu protiv organizovanog kriminala pritvorili su 29. decembra Tejta, njegovog brata Tristana Tejta i dve osumnjičene Rumunke pod optužbom da su formirali kriminalnu bandu za seksualno iskorišćavanje šest žena.

Bivši kik-bokser Tejt (36), koji poseduje državljanstva Velike Britanije i SAD, ima gotovo pet miliona pratilaca na Tviteru, a popularnost je stekao iznoseći mizogine stavove.

U dokumentu iz rumunskog suda u koji je Bi-Bi-Si (BBC) imao uvid navodi se da je “navodna žrtva rekla tužiocima da je nastavila da radi po strogom rasporedu strimujući uživo na TikTok-u po 12 sati sa samo petominutnom pauzom”.

Dalje se navodi da je Tejt “žrtvu primorao da zarađuje najmanje 10.000 evra mesečno preteći da će je prebiti ako ne bude obavljala svoj posao”.

Svedokinja je izjavila da je bila uplašena da će Tejt objaviti njene intimne video snimke i fotografije ako pokuša da odustane, kao što su, kako kaže, to uradili kada je druga devojka pokušala.
Dokument sadrži detaljnije navode od javno dostupnih sudskih izjava i takođe opisuje dugove koje je banda Tejta koristila kao “oblik psihološke prinude”.

“Optuženi su izricali takozvane globe ukoliko devojke ne bi objavljivale sadržaj na platformi OnliFens (OnlyFans), navodi se u dokumentu, a jedna devojka je “u to vreme dugovala 4.000 evra.

U posebnom svedočenju, druga svedokinja opisuje da je nekoliko meseci 2021. godine radila na platformama TikTok i OnliFans bez ugovora, po rasporedu koji je odredio jedan od optuženih.

Ona navodi da joj je bilo dozvoljeno da zadrži 50 odsto svoje zarade, a da su ostalih 50 odsto braća delila medju sobom i sa njihovim menadžerom.