Tepić je u pisanoj izjavi navela da se imovina državnih funkcionera iz režimskih partija više vidi na društvenim mrežama nego u Registru imovine i prihoda javnih funkcionera za koji je odgovorna Agencija za sprečavanje korupcije.

Ona je od te Agencije zatražila da se obrati Vladi Grčke i gradskim vlastima Atine, katastrima i nadležnim organima sa zahtevom da joj se dostavi spisak javnih funckcionera – izabranih, imenovanih i postavljenih lica – kao i sa njima povezanih lica koja su od 2012. godine do danas kupila kuće i luksuzne apartmane na teritoriji Atine, a posebno ekskluzivnog naselja Vouliagmeni.

“Ovo je izuzetno važno imajući u vidu da te nekretnine nisu prijavljene Agenciji za sprečavanje korupcije države Srbije, iako je to zakonska obaveza. Zanimljivo je i to da se u Grčkoj kupovinom nekretnine u vrednosti od 250-500.000 evra, zavisno od lokacije nekretnine, dobija ‘zlatna viza’ koja omogućava trajni boravak u Grčkoj”, navela je Tepić.

Dodala je da očekuje odgovor Agencije u roku od 15 dana, “u skladu sa Poslovnikom Narodne skupštine koji je dužna da poštuje”, kao i da prikupljene informacije, odnosno vanredni izveštaj o njima što pre dostavi poslanicima i Narodnoj skupštini, kojoj je Agencija odgovorna u skladu sa zakonom.