Ona je na predizbornoj konvenciji u Požarevcu rekla da je „vremenom potvrdjeno“ da se sve što je iznela o aferama u „Krušiku, EPS-u, Telekomu, Aseku, pokazalo kao tačno“.

„Aleksandre Vučiću, zaklanjanje iza Dijane Hrkalović ti neće proći. Nije Dijana došla iz Požarevca i ušetala sama u MUP, nego si je ti lično tamo stavio da čuva Belivuka i ekipu, koja je za tebe obavljala prljave poslove. Posle smene vlasti MUP će voditi časni policajci koji su većina, a meta istrage ćeš biti i ti i svi tvoji Stefanovići, Vulini i Hrkalovićke“, navela je Tepić a prenela koalicija Ujedinjena Srbija.

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović optužio je Vučića da „širenjem panike štiti svoje tajkune koji su se dodatno naglo obogatili na poskupljenju hrane“.

„Vučić pokušava da sakrije da je Srbija država u kojoj je hrana najviše poskupela, prema zvaničnim podacima EU agencije Evrostat. Tu ne pomažu Vučićeva kuknjava, loša gluma i plašenje gradjana, i posle promene vlasti će morati da odgovaraju za pljačku gradjana“, naveo je Jovanović.

Internacionalni sekretar Demokratske stranke (DS) Ksenija Marković upozorila je da će zbog loše ekonomske politike vlasti Braničevski okrug do 2035. godine „izgubiti više od 100.000 ljudi“ dok je nestranački kandidat, doktor fizičkih nauka Slobodan Prvanović ocenio da je prethodnih dana „postalo jasno“ da su izbori 3. aprila pitanje „opstanka naroda i države“.

„Svima je sada jasno da je sa ovim režimom ugrožena elementarna egzistencija najvećeg dela stanovništva. Zato je izlazak na izbore još važniji“, naveo je Prvanović.