Kako je Tepić navela u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, dogadjaj se desio dan uoči prošlonedeljnog protesta radnika EPS-a.
„Pucali su na vašeg dojučerašnjeg saborca, a neko je zabranio pripadnicima Uprave kriminalističke policije da izvrše uvidjaj. Ko je izdao to naredjenje, budući da znamo da se direktor Policije ne meša u svoj posao“, upitala je Tepić.

Ona je Vučića pozvala da objasni čime ga ucenjuju direktor EPS Milorad Grčić, kao i šef Sektora unutrašnje kontrole tog preduzeća Nenad Dilberović, kada, prema njenim rečima, i pored prisluškivanja njegovog oca Andjelka Vučića „ne sme ništa da preduzme“.
Tepić je u otvorenom pismu Vučiću navela da je o postojanju prislušnog centra u EPS-u Uprava kriminalističke policije prikupila sve potrebne činjenice, a da je akcijom rukovodio načelnik te uprave Bogdan Pušić.

„Da stvar bude gora, republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac na sto je doneta dokumentacija koja potvrdjuje kompletno praćenje i prisluškivanje koje se sprovodilo iz EPS-a i u kojem je meta prisluškivanja bio i Vaš otac Andjelko Vučić više od dve i po godine“, navela je Tepić.

Ona je ocenila da je „ravno skandalu“ to što Vučić ne preduzima ništa ni zbog članova svoje porodice koje „prisluškuju i ugrožavaju njegovi partijski saradnici, uz saznanja koja ima i tužiteljka Dolovac“.

  //