„Imajući u vidu da su domaće i medjunarodne reprezentativne organizacije već izrazile duboku zabrinutost zbog stanja medijskih sloboda u Srbiji, tražimo od vas da odmah otvorite informativni i debatni prostor prvog programa RTS-a za istinu, za drugu stranu, za drugačije mišljenje, odnosno za objektivno i blagovremeno informisanja u interesu svih gradjana Srbije koji vas plaćaju“, poručila im je Tepić, ukazujući da ta medijska kuća ne ognoriše samo ove stranke već i gradjane čije gradjane zastupaju.

Kako je navela, „od 2020. godine, kada je većina opozicionih stranaka bojkotovala izbore, argument za naše nepozivanje vam je bio da nismo parlamentarne stranke i da nikog ne predstavljamo“, napominjući da „opravdanje da se čeka da se još jednom ponove izbori u Velikom Trnovcu sasvim sigurno ne stoji, jer jedno biračko mesto ne može da promeni ama baš ništa“.

„Nigde u Zakonu o javnom informisanju, niti u Zakonu o javnim medijskim servisima ne piše da Vam je zabranjeno da nas zovete u program do proglašenja konačnih rezultata, niti da ste servis izbornih komisija, još manje stranaka na vlasti, ali piše da je javni interes koji ostvarujete i za koji vas građani Srbije plaćaju poštovanje i podsticanje pluralizma političkih i drugih ideja i omogućavanje javnosti da bude upoznata sa tim idejama, ne služeći interesima pojedinih političkih stranaka“, naglasila je Tepić.

Ona ih je upitala da li je moguće da i dalje ne shvataju da „opozicione parlamentarne stranke nisu neprijatelji naroda, već da su to neznanje i neinformisanost“.

„Odnos Srbije prema ratu u Ukrajini, prihvatanje ili neprihvatanje stava svih evropskih zemalja prema Rusiji, ekonomski problemi, rast cena, raspad EPS-a, korupcija i kriminal, serija ubistava u Beogradu koja uznemiravaju gradjane, kao i mnoge duge teme su nešto o čemu se mora govoriti na javnom servisu, ali vi to ne dozvoljavate“, navela je Tepić.