Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su tokom sukoba dve grupe gradjana u Šapcu korišćeni gumeni čekići, a ne pravi, Tepić je rekla da je to kao kada bi neko kazao da “nema veze jer je metak gumen”.

“Kako Vučić zna da je čekić gumeni, je l’ imao kontakt s tim, ko ga je obavestio? Niko od njih nije uhapšen, niko od batinaša, kako on zna da li je pravi ili gumeni čekić? On je meni i svim poštenim ljudima dao osnov da verujem da je znao”, dodala je ona.

Govoreći o najavljenim blokadama beogradskih saobraćajnica zbog nezadovoljstva novim Zakonom o referendumu i Zakonom o eksproprijaciji, Tepić je navela da SSP podržava sve akcije “u buntu protiv režima”.

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović izjavio je da vlast koja ima “fašističke elemente i broji krvna zrnca” treba da se “skine sa grbače naroda”.

On je kazao da se Banat “uništava na svakom koraku”, da su sela pusta i da nema posla te da su ljudi prinudjeni da se isključivo bave poljoprivredom od koje se, kako je naveo, pod vlašću SNS jako teško živi.

//