On je rekao da su sve obaveze isplaćene iz redovnih prihoda koje je klub ostvario kroz bonuse od Uefa zbog rezultata u evropskim takmičenjima.

“Jedan deo duga je poticao još iz vremena predhodnih rukovodstava, a drugi deo zbog poremećaja tržista usled pandemije koronavirusa”, dodao je Terzić.

Generalni direktor crveno-belih zahvalio je državi što je imala razumevanja za kašnjenja u plaćanju poreza i omogućila da kroz reprogram odloži plaćanja obaveza.

“Svesni smo da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što kao odgovorni ljudi i na ovaj način izvršavamo svoje obaveze”, naveo je on.

Terzić je rekao da je Crvena zvezda uspešna i odgovorna organizacija koja 85 odsto svojih prihoda ostvaruje iz inostranstva i shodno zakonu uplaćuje novac u budžet.

“Kao sportski ambasadori Srbije ponosni smo što ćemo sedmu godinu zaredom predstavljati našu zemlju u evropskim takmičenjima, od čega treći put u Uefa Ligi šampiona”, rekao je Terzić.

Šampion Srbije ide u najjače evropsko takmičenje, a Zvezda je posle 27 kola u Super ligi Srbije prva na tabeli sa 18 bodova više od drugoplasiranog TSC-a.