Novi kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Tina Krajišnik rekla je danas da je čast preuzeti kapitensku traku i istakla da će se potruditi da bude oslonac timu na terenu i van njega.

„Biti kapiten ove ekipe i predvoditi tim koji brani boje naše zastave je ogromna čast i neizmerno zadovoljstvo. Smatram da mi je ukazano veliko poverenje selektorke da, u momentu kad kreće novi ciklus i ostvarenje novih ciljeva, budem izabrana kao neko ko će voditi tim na tom putu“, rekla je Krajišnik, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Ženska košarkaška reprezentacija počela je pripreme za kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2023, koju će u nedelju odigrati protiv Hrvatske.

Na okupu je 15 igračica, koje predstavljaju dosta izmenjen i podmladjen sastav u odnosu na prethodno leto kada je osvojeno zlato na Evropskom prenstvu u Valensiji i ostvarena četvrta pozicija na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tu ekipu predvodi Tima Krajišnik koja je na kapitensku traku nasledila od Jelene Bruks.

„Imala sam priliku da vidim kako je tu ulogu svih prethodnih godina uspešno obavljala Jelena, ja ću se potruditi da budem oslonac timu na terenu i van njega i da svoje igračko i životno iskustvo usmerim ka mladim igračicama koje će sada imati bitnu ulogu u timu“, rekla je ona.

Krajišnik je navela da je tim znatno podmladjen i da je trenurno u sastavu samo nekoliko iskusnijih igračica, ali je istakla da veruje da, uz ozbiljan pristup i timski rad, ta kombinacija mladosti, energije sa iskustvom, može da da željeni rezultat.

„Očekuje nas šest trenažnih dana koje ćemo maksimalno iskoristiti za pripremu utakmice sa Hrvatskom. Još jednom bih istakla da iskreno verujem u naš tim i da ćemo predvodjeni selektorkom sigurno dati maksimum kao i do sada“, rekla je Tina Krajišnik.

Utakmica Hrvatska – Srbija na programu je u nedelju od 18.00 u Zaboku.

Plasman na Eurobasket 2023. ostvariće pobednici svih grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe.