Fudbalski klub Novi Pazar ozvaničio je danas saradnju sa štoperom Milošem Tintorom i ofanzivnim veznim igračem iz Brazila Brunom Oliveirom de Matošem, rečeno je radiju Sto plus u tom superligašu.

„Morali smo da dodatno pojačamo odbranu zbog povrede Vladimira Otaševića, dok smo Brazilca dugo pratili i zaključili da je igrač kakav nam nedostaje“, rekao je generalni sekretar Redžep Korać.

Tintor (28) je potpisao jednogodišnji ugovor, a donedavno je igrao za Radnički 1923 iz Kragujevca. On je pre toga nastupao za lajkovački Železničar, Budućnost iz Valjeva, PKB i BSK iz Borče.
   
Matoš (24) se obavezao na dvogodišnju vernost Pazaru, a stigao je iz Žuazeirensea koji se u Brazilu takmiči u Prvoj Bajano diviziji. Njegovi raniji klubovi u toj zemlji bili su Nacional MG, ASA, Žauazeiro, Noroesti i Palmeiras.

Novopazarci su pred kraj prelaznog roka sporazumno raskinuli saradnju sa napadačem Vukom Sotorovićem, koji je pojačao Radnički 1923.

„Transfer jednog odličnog inostranog napadača je blizu realizacije“, kazao je Korać.

Novi Pazar je trenutno trećeplasirani u Super ligi Srbije, a u nedelju će u utakmici četvrtog kola gostovati OFK Beogradu.

M. Minić