Ponuda tog građevinskog preduzeća iz Novog Pazara od 23,8 miliona dinara bez, odnosno, 28,6 miliona dinara prihvaćena je na trećem tenderu pošto su prethodna dva obustavljena jer nije bilo zainteresovanih za taj posao.

Osim “DS Iskop gradnje” na tender se prijavila i kompanija “Fey & Fey invest” iz Tutina, ali je njena prijava od 23,6 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost, iako povoljnija, odbijena jer nije dostavljena menica.

Za taj posao bili su zainteresovani i građevinsko preduzeće “Elmir” i konzorcijum koji su činile kompanije “Đerdap usluge” iz Kladova i “MNS Stelur” iz Beograda, ali su njihove ponude bile iznad procenjene vrednosti.

Druga faza izgradnje tog kompleksa, pored završnih građevinskih radova na štenarama i upravnoj zgradi, obuhvatiće i postavljanje ograde, električnih instalacija, vodovodne i kanalizacione mreže, video nadzora, telefonske i računarske mreže, kao i protiprovalnog sistema.

Radovi bi trebalo da budu završeni za 150 dana.

Sredstva za završetak tog projekta obezbedili su lokalna samouprava i Ministarstvo bez portfelja koje je izdvojilo 13,5 miliona dinara.

Projekat izgradnje prihvatilišta za pse i mačke započet je krajem 2019. godine, a prvu fazu izvela je kompanija “Elmir” za nešto više od 11,6 miliona dinara.

Izgradnjom prihvatilišta za pse i mačke lutalice trebalo bi da bude prekinuta praksa angažovanja privatne kompanije (Avenija MB) za humano hvatanje i tretman pasa, koja je ove godine tu uslugu naplaćivala 14.000 dinara po psu.