Junajted je u nedelju izgubio kao gost od Sitija sa 1:4, a 187. mančesterski derbi propustio je Kristijano Ronaldo.

Nekadašnji kapiten Mančester junajteda Roj Kin je pre utakmice govoreći za Skaj doveo u pitanje Ronaldovu povredu. Takodje, Ronaldova sestra Katja Aveiro je na društvenim mrežama označila da joj se dopada objava u kojoj je navedeno da Ronaldo nije povredjen i da ga je Rangnik izostavio iz tima.

„Moram da verujem klupskoj medicinskoj službi. Lekar me je u petak obavestio da Kristijano Ronaldo ne može da trenira zbog problema sa fleksorom kuka, isto je bilo i u subotu i zbog toga nije bio deo ekipe“, rekao je Rangnik, preneo je Skaj.

Urugvajac Edinson Kavani propustio je šestu uzastopnu utakmicu, a Rangnik je rekao da ga je fudbaler obavestio da ne može da igra.

„Šta će pomoći ako vam kažem da sam frustriran? To je činjenica, ako igrači kažu lekaru da su povredjeni i ne mogu da igraju, ja to moram da prihvatim kao trener. Ne mogu da nateram igrača da igra ako misli da nije na raspolaganju zbog povrede“, naveo je Rangnik.

Rangnik je preuzeo ekipu u novembru kao privremeni trener, a u nedelju je pretrpeo drugi poraz. Posle 28 utakmica u Premijer ligi Junajted je peti na tabeli sa 47 bodova, 22 manje od vodećeg Sitija.