“Posle sedam godina, 80 igranja po gradovima bivše Jugoslavije, nagrada na festivalima, mnogo ovacija i suza, došli smo kući. Potajno smo se ovih godina nadali da ćemo jednom to uraditi, predstava pripada ovom gradu i treba da bude ponos Novog Pazara”, rekao je Trifunović.

Ova predstava, u režiji Trifunovića i Rifata Rifatovića, premijerno je izvedena u Novom Pazaru januara 2015. godine, nakon čega je u ovom gradu bila zabranjena.

“Sva igranja u gradovima bivše Jugoslavije su se završavala ovacijama i suzama jer su ljudi prepoznavali probleme u svojim gradovima. To je ono što je univerzalno za ovu predstavu, što govoreći o Novom Pazaru govori o svim gradovima na ovim prostorima i njihovim problemima”, dodao je Trifunović.

Rifatović je ponovio da je “Beton mahala” predstava o ljubavi, a da je ta ljubav sada još veća, da je promenila njene glumce i da se raduje što će joj svi koji je budu gledali svedočiti.

Govoreći o ponovnom igranju u svom gradu glumci Ema Muratović, Ajtana Dražanin, Lejla Bučan, Draga i Petar Kostić, Vahid Džanković, Amar Ćorović i Nedim Nezirović kazali su da su i tužni i srećni, ushićeni i radosni.

“Ovo će zauvek ostati najbitnija predstava koju sam igrao, ona je lakmus hartija za to dokle sam stigao u profesionalnom smislu i da li se nešto pokvarilo u meni kao čoveku. Kad god bih video ove ljude vratio bih se stvarima u koje sam čvrsto verovao”, poručio je Nezirović.

Dodali su i da ih posebno raduje to što je predstava humanitarnog karaktera i što će prihod od prodatih ulaznica ići za lečenje tri devojčice iz Novog Pazara – Merjem, Nikoline i Lane.

Zbog toga je, kako su sve karte rasprodate, odlučeno da se za večerašnje i sutrašnje izvođenje otvori i balkon Kulturnog centra, gde će biti omogućen ulaz onima koji putem SMS poruka doniraju sredstva za lečenje sve tri devojčice.

Za pomoć Nikolini treba poslati 1069 na broj 3030, Lani 1113, a Merjem 1041 na isti broj.