Američka pevačica Tejlor Svift (Taylor Swift) dominirala je na dodeli MTV video nagrada sinoć u Los Andjelesu, gde je proglašena za najbolju pevačicu, a njena numera “Bad Blood” za najbolju pesmu.

Za najbolji spot u konkurenciji pop muzike izabran je takođe njen “Blank Space”, u režiji Džozefa Kana.

Dvadesetpetogodišnja pevačica osvojila je i nagradu za najbolju saradnju, s Kendrikom Lamarom, takodje za pesmu “Bad Blood”.

U muškoj konkurencij, nagradu za najbolji video dobio je pevač Mark Ronson, za “Uptown Funk”.

Nagradu za najbolji hip hop video dobila je američka pevačica Niki Minaž (Nicki Minaj) za pesmu “Anaconda”.

Veče u Los Andjelesu biće upamćeno i po tome što su se Tejlor Svift i Niki Minaž na neki način pomirile, pošto su prethodno razmenile provokativne poruke na Tviteru.

“Svadja” dve umetnice počela je pošto je Tejlor Svift nominovana za najviše, devet  MTV nagrada, što je Minažova prokomentarisala ocenom da za nagradu za najbolji video mogu da budu nominovane samo jako mršave pevačice.

Ceremoniju dodele nagrada u Los Anđelesu vodila je pevačica Majli Sajrus, koja je takodje  razljutila Niki Minaž, pošto je u jednom intervjuu rekla da pevačica nije “fina”.

Minažova je veče u Los Andjelsu iskoristila da to ironično prokomentariše, a Sajrusova  se  opravdala, rekavši da su novinari pogrešno interpretirali njenu izjavu.    

Ceremoniju u Los Andjelesu obeležio je američki reper Kanje Vest, dobitnik počasne MTV nagrade, koji je saopštio da će se kandidovati za predsedničke izbore u SAD 2020. godine.