Trivić je ocenila da je Dodikova najava poništenja 9. januara “samo još jedan dokaz da on vrlo svesno obezvređuje najznačajnije datume u istoriji RS, pa samim tim i RS”.

“Nema nikakve dileme da je Dodikov krajnji cilj i ukidanje Republike Srpske, kako bi na taj način pokušao sakriti brojna nedela koja je počinio”, istakla je ona, kako je saopšteno iz NF-a.

Prema njenim rečima, Dodiku je bilo malo što je “ponizio narod time što 9. januar uopšte nije uvršten u praznike RS” i što je referendum o 9. januaru kao Danu republike, čiji su rezultati bili obavezujući, proglasio anketom.

“Njegova sadašnja antisrpska i antinacionalna inicijativa da ukine Dan republike dovoljno pokazuje o kakvoj osobi je reč i u kolikoj meri su mu namere i ciljevi upereni protiv RS, na čije čelo je došao nakon brutalne i bezočne izborne krađe, gaženja volje naroda, uz podršku dela zemalja EU”, zaključila je Trivić.

Dodik je danas u Sankt Peterburgu izjavio da će RS ubuduće kao Dan republike slaviti Sretenje (Dan državnosti RS), a ne 9. januar, datum kojeg je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *