Na spisku selektora Troickog nalaze se: Novak Djoković, Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Djere, Dušan Lajović, sa mogućnošću izmene tri igrača u odnosu na dostavljeni spisak pre početka takmičenja.

„Nama je uvek ekipno takmičenje bilo na mestu broj 1 i naše ambicije su uvek najveće i ne menjaju se nikada“, rekao je Troicki, prenosi Teniski savez Srbije.

On je naveo da će pre samog puta u Valensiju saopštiti konačan spisak i kojih pet igrača će se boriti protiv Španije, Kanade i Južne Koreje u grupnoj fazi takmičenja.

„Pratim rezultate svih naših igrača, posebno sada američke turneje, a definitivnu listu tima znaću nakon grend slema u Njujorku gde će naši igrači će igrati i dublove“, rekao je Troicki.

„Nadam se da će svi na predstojećim takmičenjima dati maksimum, odigrati dobro i što je najvažnije biti zdravi. Verujem da ćemo u Španiju otići u najjačem sastavu“, dodao je on.

Mečevi grupne faze su na programu od 14. do 18. septembra i biće odigrani u Glazgovu, Bolonji, Hamburgu i Valensiji.

Dejvis kup selekcija Srbije igraće u Grupi B u Valensiji protiv Španije, Kanade i Južne Koreje.

Srbija će prvi meč igrati protiv ekipe Španije 14. septembra, dan kasnije će odmeriti snage sa Južnom Korejom, dok će 17. septembra igrati protiv Kanade.

Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće plasman u nokaut fazu finala Dejvis kupa.

Domaćin finalne nedelje – nokaut faze, od 21. do 27. novembra, biće Malaga koja će ugostiti najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova „Hose Marija Martin Karpena“.