Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki odredio je danas konačan spisak igrača za predstojeći finalni turnir Dejvis kupa.

Srbiju će na finalnom turniru Dejvis kupa predstavljati Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćic, kao i najbolji teniser sveta Novak Djoković, koji će se timu priključiti po završetku završnog mastersa u Torinu.

„Nažalost, pravila takmičenja su takva da možemo u timu imati samo pet igrača i zbog toga smo morali da presećemo, da jedan igrač ovaj put sa nama ne ide na finalni turnir. Laslo Djere neće biti u timu zbog uslova u koje idemo, od nadmorske visine do dvoranskih uslova koje ćemo imati za igru“, rekao je Troicki, prenosi Teniski savez Srbije.

„Prvi trener reprezentacije Dušan Vemić i ja kao selektor presekli smo i odlučili da u su ovom trenutku Kecmanović i Ćaćić bolja opcija“, dodao je on.

Troicki je istakao da i dalje računa na Djerea.

„Znam da mu je teško pala ova odluka. I sam sam bio u takvim situacijama, znam kako mu je i verujem da će naredne godine briljirati u ličnoj karijeri i biti bolji nego ikada“, rekao je Toricki.

Dejvis kup selekcija Srbije boriće se od 25. novembra do 5. decembra na finalnom turniru tog takmičenja, koji će biti održan u tri grada – Madridu, Insbruku i Torinu.

Srpski teniseri igraće u Insbruku, u Grupi F, sa Nemačkom i Austrijom.

Dejvis kup selekcija Srbije na put u Insbruk kreće u subotu, 20. novembra.

Prvi meč u grupnoj fazi Srbija igra 26. novembra protiv domaćina Austrije, a dan kasnije sa Nemačke.

U četvrtfinale će se plasirati prvoplasirane, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.