On je za radio Sto plus rekao da je samo tokom avgusta u toj opštini korona virusom inficirano 538 osoba, što je višestruko više nego u julu kada je zabeleženo tek 11 slučajeva.

“Imamo nešto bolju situaciju prethodnih par dana, Kovid ambulanti se tokom dva dana vikenda javilo 110 osoba, što se ranije javljalo za jedan dan. U nedelju smo imali 15 novoinficiranih, što je znatno manje nego ranije. Dobro je i da među zaraženim nema dece”, rekao je Ćorović.

On je kazao da je beba koja je zbog infekcije korona virusom dobila obostranu upalu pluća, zbog koje je transportovana u Kliničko-bolnički centar “Dragiša Mišović”, dobro i da će za dan ili dva biti otpuštena kući.

Do naglog porasta broja obolelih u toj opštini, zbog kojeg ju je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek proglasio jednim od najvećih žarišta korone u Srbiji, došlo je zbog malog broja vakcinisanih i nepridržavanja epidemioloških mera.

“Do sada je obe doze vakcine primilo manje od 3.300 osoba što nije dovoljno. Apelujemo na građane da se vakcinišu jer je to jedini način da zaštite sebe i druge”, rekao je Ćorović.

On je najavio da će lokalni krizni štab zasedati u utorak i da će razmatrati trenutnu epidemiološku situaciju, sa posebnim osvrtom na početak školske godine.