Pored pet odbornika iz te grupe, za izbor Gegića glasalo je i 10 članova lokalnog parlamenta sa liste Stranke pravde i pomirenja (podeljenih u dve frakcije), dva Sandžačke demokratske partije, jedan Srpske napredne stranke i doskorašnji član Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Skupština Opštine Tutin broji 37 odbornika, a članovi SDA Sandžaka se nisu pojavili na sednici, pa će ubuduće biti u opoziciji. Ta stranka je Tutinom upravljala od uvođenja višestranačja.

Gegić je bio bivši visoki funkcioner SDA Sandžaka, narodni poslanik u Skupštini Srbije i u jednom mandatu predsednik Opštine Tutin. Bio je i državni sekretar u Ministarstvu prosvete.

SDA Sandžaka napustio je 2020. godine, kada je formirao grupu “Tutin na prvom mjestu” koju je predvodio na lokalnim izborima.

Osim njega, na današnjoj sednici lokalnog parlamenta izabrani su i članovi Opštinskog veća i to Elvedin Hazirović, Adnan Šehović, Almas Hamzagić, Besim Klimenta, Zekrija Dreković, Fahrudin Dudić i Ismet Selmović.

Dosadašnji predsednik Opštine Tutin Salih Hot podneo je ostavku početkom oktobra, u nadi da će biti uvedena prinudna uprava i raspisani lokalni izbori za 17. decembar, ali državni organi to nisu učinili.

Lokalni izbori trebalo bi da budu održani na proleće.