On je za radio Sto plus rekao da je od početka ovog meseca u Tutinu registrovano 111 novozaraženih, i da je kod 22 dece uzrasta do 16 godina potvrđen korona virus.

“U avgustu je korona virus registrovan kod 68 dece, dok je od prvog septembra do juče ovaj virus potvrđen kod 13 dece školskog i devetoro dece predškolskog uzrasta. Deca nemaju teže kliničke slike i za sada je dovoljan pregled pedijatra koji prati njihovo stanje, a lokalni krizni štab će svakodnevno razmatrati tu situaciju”, rekao je Ćorović.

Dodaje da se trenutno kovid ambulanti Doma zdravlja u Tutinu dnevno javlja od 80 do 100 pacijenata, što je bolje u odnosu na prethodne dve nedelje kada je ta brojka bila veća od 130.

“Smanjuje se broj pregleda u kovid ambulanti kao i broj zaraženih i u poslednja tri dana registrovano je 50 novozaraženih. Ima blagog poboljšanja, ali je situacija i dalje vrlo nesigurna i nestabilna”, naveo Ćorović.

Epidemiološka situacija u Tutinu naglo je pogoršana u avgustu kada je u toj opštini registrovano 605 novozaraženih korona virusom.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.