Oni se sumnjiče da su kao saizvršioci izvršili krivično delo nasilničko ponašanje, a postupajući javni tužilac im je uputio pozive za saslušanje.

“O daljem postupanju javnost će biti blagovremeno obaveštena”, navodi se u saopštenju.

Aličković je za radio Sto plus kazao da je do verbalnog sukoba, a potom i fizičkog nasrtaja na njega, suprugu i rođake, došlo zbog “bezazlenog nesporazuma u saobraćaju”.

“Najveći mi je šok što su deca i žena pod traumom. Najmanji bi problem bila svađa, ali to konstantno nasrtanje i nasilničko ponašanje ničim nije bilo izazvano do te mere da se tako ponašaju. Kao da je bilo neko ubistvo, pa da se svete. Ovako, desio se obični saobraćajni nesporazum, a oni brutalno nasrću na ženu sa četvoro dece i majkom, nose metalne palice”, rekao je Aličković.

On je potvrdio da je, u pratnji advokata, podneo krivične prijave protiv napadača, navodeći da je to uradio iz bojazni da “ne prođu nekažnjeni ili sa malom kaznom”.

OCD: Nadležni da reaguju

Grupa nevladinih organizacija osudila je danas napad na Aličkovića i njegovu porodicu zatraživši hitnu rekciju nadležnih na prikupljanju dokaza o napadu.

“Ovaj nasilnički čin govori o tome da se na ulicama i u kućama Novog Pazara više niko ne može osećati sigurno i bezbedno. Napadi, pretnje, vređanje, uznemiravanje i zastrašivanje žena i trauma dece koje su preživljavali od grupe nasilnika, bez adekvatnih reagovanja institucija može imati katastrofalne i dugoročne posledice i po porodicu i po društvo u celini”, navodi se u saopštenju.

Saopštenje su potpisali Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Kulturni centar “DamaD”, NVO “Urban-in”, Akademska inicijativa “Forum 10”, Udruženje građana “Takt info”, Inicijativa slobodnih građana (ISG) i Ekološko udruženje “Nešto zvučno”.