Prethodno su saslušani vlasnik Z.Lj. (36) iz Knjaževca i zakupac J. N. (66) iz Vrnjačke banje zbog sumnje da su u saizvršilaštvu učinili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Tužilaštvo je saopštilo da je potom sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Kuršumliji predložilo da osumnjičenima odredi pritvor.

Z.Lj. se stavlja na teret da je bez propisanih mera za bezbednost i zdravlja na radu pustio u upotrebu ringišpil i prodajom karata omogućio njegovo korišćenje.

Navodi se i da se J.N. kao zakupac placa, tereti da je omogućio postavljanje i korišćenje ringišpila iako je znao da ne zadovoljava propisane mere za bezbednost i zdravlje ljudi.

Zaštitnik građana kontroliše Opštinsku upravu Kuršumlija zbog rušenja ringišpila

Zaštitnik građana danas je, na osnovu informacija iz medija da je u padu ringišpila u Kuršumliji povređeno 13 osoba od kojih je jedno dete zadobilo povrede opasne po život, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Opštinske uprave Kuršumlija.

Zaštitnik građana je od Opštinske uprave Kuršumlija, kako se navodi u saopštenju, zatražio da ga u roku od osam dana informiše o svim okolnostima tog slučaja, a posebno da li su nadležni organi Opštinske uprave Kuršumlija u konkretnom slučaju utvrdili da li je vlasnik imao dozvolu za postavljanje ringišpila.

Od nadležnog organa Zaštitnik građana traži i da ga izvesti da li je vlasnik ringišpila posedovao atest za ispravnost ringišpila i njegov bezbedan rad, kao i ko je vlasniku ringišpila izdao takav atest.