„Analizom svih prikupljenih dokaza ocenjeno je da nema osnovane sumnje da su A. B. i S. Dj, koji su prethodno po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici lišeni slobode, izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, pa je dat nalog Specijalnom policijskom odeljenju da se puste na slobodu“, navedeno je u saopštenju SDT-a.

Dvojica službenika policije uhapšena su zbog sumnje da su krajem prošle godine ukinuli zabranu ulaska u Crnu Goru članovima kriminalne grupe iz Beograda Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, objavili su ranije danas podgorički mediji.

Belivuku i članovima njegove kriminalne grupe bio je zabranjen ulazak u Crnu Goru, ali su oni pušteni da udju u zemlju krajem prošle godine.

Tužilaštvo je potvrdilo da je reagovalo i formiralo predmet, postupajući po krivičnoj prijavi državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Rada Miloševića, koji je podneo prijavu protiv službenice granične policije S.I. zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru pripadnicima kriminalne grupe Belivuku i  Miljkoviću.

Funkcioner MUP-a prijavom traži da istraga pokaže „ko je naredio službenici da nezakonito ukine zabranu Belivuku“.

Belivuku i Miljkoviću bila je izrečena mera zabrane ulaska u Crnu Goru zbog „nacionalne i unutrašnje bezbednosti“.

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Belivuka i Miljkovića da su deo kriminalne grupe koja je ubila dvojicu pripadnika suprostvaljenog, škaljarskog narko klana, Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Tužilaštvo je saopštilo da će nastviti postuoak izvidjaja i prikupljanja dokaza u vezi sa ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru članovima kriminalne grupe Belivuka.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.