U saopštenju piše da je ta krminalna grupa optužena nakon istrage koja je počela 12. maja ove godine, te da je teritoriji  Srbije uhapšeno 14 osoba a da su za njih šest raspisane domaće i medjunarodne poternice.

Predmet  postupka su tri zaplene kokaina, na brodu “Aresa”, u Belgiji i u Holandija kao i velika količina oružja municije i  eksplozivnih naprava koje je pronađeno u Nišu.

“Postupak je rezultat intenzivne međunarodne saradnje između TOK sa pravosudnim organima Francuske, Arube, Belgije i Holadnije i Evropskom policijuskiom sklužbom (European Police Office)”, piše u saopštenju.

TOK je navelo da su, tokom saradnje, sa Pariskim tribunalom – Odeljenjem zaduženim za borbu protiv organizovanog, finansijskog i sajber kriminala  prukupljani “krucijalni dokazi sa “skaj aplikacije” putem međunarodne pravne pomoći i drugi dokazi “čime je razbijen ovaj “balkanski“ kartel“.

Odlukom TOK-a blokirani su svi računi, sefovi, sva pokretna i nepokretna imovina – stanovi, kuće i vozila, više od tri miliona evra, skupoceni satovi i nakit.