I dalje se ne zna gde se nalaze iako su njihovi advokati naveli da će se predati policija.

Džejmsa (James) i Dženifer Krambli (Jennifer Crumbley) traže lokalna i savezna policija, izjavio je danas načelnik lokalne policije u Mičigenu.

Advokati tog bračnog para navode da oni nisu u bekstvu i dodali da su se sklonili iz bezbednosnih razloga odmah posle pucnjave u kojoj je njihov sin Itan (Ethan) ubio četiri učenika.

“Oni se vraćaju u region kako bi se predali. Ne beže od vlasti kako to mediji izveštavaju”, naveli su advokati.

Vozilo Kramblijevih pronadjeno u Detroitu, oko 60 kilometara od srednje škole gde se dogodila pucnjava.

Džejms i Dženifer Krambli su u petak oboje optuženi po četiri tačke, tri dana nakon što je njihov 15-godišnji sin otvorio vatru u srednjoj školi u Oksfordu, oko 60 kilometara od Detroita, ubio četvoro učenika i povredio još sedmoro.

Džejms Krambli je vodio sa sobom Itana kada je, četiri dana pre napada, kupovao pištolj koji je Itan doneo u školu, navode tužioci.

Kada je čuo izveštaje o pucnjavi u školi, Džejms Krambli se odmah vratio kući sa posla da potraži pištolj, koji nije našao. Krambli je zatim pozvao policiju i rekao da sumnja da je njegov sin napadač u školi.

Optužnice se retko podižu protiv roditelja u slučajevima pucnjava u školama. Za razliku od nekih država, zakon Mičigena ne nalaže vlasnicima oružja da čuvaju svoje oružje na bezbednom mestu kojem deca nemaju pristup.