Predsednik organizacije “Naša Drina” Igor Braunović, koja je podigila spomenik, rekao je da su se time “Srbi vratili veri i naciji, kao što se general vratio svojoj kući” i da “mora doći do pomirenja”.

Akademik Matija Bećković je istakao da se Bregalnička ulica u kojoj je kuća, po bitkama “mogla nazvati Cerska, Suvoborska, Solunska i Albanske golgote i u svakoj bi bilo mesto za spomenik generalu Mihailoviću”.

“Taj spomenik ne treba njemu već nama da služi, našem miru i pomirenju. Ako se igde obistinila reč da istinske slave nema bez poniženja i stradanja, obistinila se u njegovoj sudbini”, ocenio je Bećković.

Otvaranju su prisustvovali unuk generala Mihailovića, Vojislav Mihailović, predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije, i sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

Svečanost je otvorio guslar. Okupljeni su držali četničke zastave, Kraljevine Srbije i državne. Ulica je bila delom zatvorena za saobraćaj.

Neke organizacije su ranije protesvovale zbog ovog događaja. Kako su pojedini mediji javili, prošle noć i je kod prostorija gde je otvoren muzej prosuta crvena farba.