Na Trgu Republike održano je gradsko finale Beograda u dve igre trka na 60 metara i Lino “Između dve vatre”.

Deca će sutra da se takmiče u tri sportske displine na Vojnoj akademiji u Beogradu.

Ovo takmičenje održava se 11. put u Srbiji, a takođe i u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i od ove godine prvi put u Sloveniji.

Tokom ovogodišnje manifestacije planirano je oko 180 događaja i očekuje se oko 120.000 dece, dok će finale biti u Splitu, u trećoj nedelji avgusta.

Predsednik “Plazma Sportskih igara mladih” Zdravko Marić je istakao da je to bolji rezultat okupljene dece nego u Hrvatskoj.

“Nadam se da ćemo nastaviti tu saradnju i da ćemo svake godine sve više rasti, bitno da novije generacije budu zdravije. Sve manifestacije bilo sportskog, bilo kulturnog, bilo zabavnog sadržaja, koje promovišu međusobni fer plej i toleranciju su dobrodošle”, rekao je Marić.

Marić je pozvao je decu da se iz godine u godinu prijavljuju u što većem broju, jer to, prema njegovim rečima, nije samo takmičenje već su nova prijateljstva i druženje.

Odbojkašica Maja Ognjenović istakla je važnost ovakve manifestacije, kako bi mladi shvatili značaj bavljenja sportom.

“Naravno da tu otpočetka ne treba imati preambiciozne namere, uvek potenciramo na disciplini, zadravim navikama i životu. Srećna sam što broj dece iz godine u godinu raste, jer je ovo manifestacija koja traje i nadam se da će tako i ostati”, rekla je Ognjenović.

Ovom događaju i zajedničkom paljenju plamena “SIM” prisustvovali su ministar  sporta i izaslanik predsednika Srbije Zoran Gajić, predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić i predstavnica kompanije “Bambi” Ana Kovačević.

Sportske igre mladih osnovane su 1996. godine i do sada je u igrama učestvovalo više od 2,7 miliona dece i mladih.

{Video1:}