On je istakao da Skupština Srbije pridaje veliki značaj saradnji u okviru regionalnih organizacija, te da delegacija Srbije pruža značajan doprinosi aktivnostima organizacije CES kao i jačanju njene efikasnosti i vidljivosti.

“Posvećeni smo vrednostima i ciljevima organizacije kao i promovisanju bliže, tajne saradnje medju članicama. Za Srbiju je od prioritetnog značaja očuvanje mira i stabilnosti kako u regionu Zapadnog Balkana tako i šire. Postojanje što intenzivnije uzajamno korisne saradnje u svim oblastima i dijalog kao glavno sredstvo za traženje rešenja za sva otvorena pitanja”, rekao je Orlić.

Srbija je, kako je istakao, punopravni član CES-a od 2004.

“Posvećenost miru, stabilnosti i dijalogu osnovni su postulati od kojih Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem ne odstupa, što je prepoznato i priznato u svetu, ali i oličeno konkretnim benefitima za našu zemlju i naš narod – u ekonomskom rastu, razvoju, u smanjenoj stopi nezaposlenosti u većem prilivu starih i direktnih investicija”, dodao je on.

Na zasedanju učestvuju Albanija, Bugarska, Gruzija, Rumunija, Srbija, Turska, Ukrajina, Azerbejdžan, Grčka, Jermenija, Belorusija, Severna Makedonija i Rusija.