Naveli su da tokom šetnje neće biti dozvoljene parole i transparenti sa natpisima koji nisu u skladu sa vrednostima i politikama “Beograd Prajda”. To, kako su ukazali, uključuje poruke mržnje na nacionalnoj, verskoj ili etničkoj osnovi, diskriminaciju, uvrede, homofobiju, transfobiju..

Okupljanje u parku Manjež počinje u 16.00, a ulazni punktovi biće u Ulici Kralja Milana, kod Hotela Moskva, na raskrsnicvi Resavske i Birčaninove, na raskrsnici Resavske i Mišarske, i u Ulici kralja Milana sa Trga Slavija.

Na punktovima će, pored policije, biti licencirano obezbeđenje, organizatori i volonteri i svako ko pristupi šetnji i koncertima dobiće narukvicu neophodnu za učešće.

U parku Manjež je planiran koncert od 19.00 na kojem će nastupiti Filip Baloš, Bejbi Motorola, Filarri, Tam, Dzipsi i Lazar Ćirković, a najavljeni su i dreg nastupi i DJ setovi.

Beograd Prajd se održava pod sloganom “Nismo ni blizu” kojim se naglašava, kako su saopštili organizatori, da se LGBTI+ zajednica u Srbiji suočava sa nasiljem i diskriminacijom, i da njihovi zahtevi nisu ispunjeni.