On je na tribini “Proživiš ili preživiš- jedno slovo, a u njemu celi život” koja je organizovana u Gimnaziji, rekao da je razvoj tehnologije omogućio širenje i laku dostupnost mnogih loših stvari među mladima.

“Mladi snose teret odgovornosti i krivice. To što vas neki kvazi prijatelji uče da trava nije droga ili da spid nije opasan i slično, treba da znate da je sve to opasno i početak da uđete u svet droga“, rekao je Kajkuš učenicima ove škole.

On je dodao da veliki broj njihovih vršnjaka dolazi u psihijatrijsku ambulantu Opšte bolnice u Novom Pazaru sa problemima koje nose zbog lošeg odrastanja u nesređenim porodicama, tvrdeći da nisu imali izbor i da su postali to što jesu, jer im nije data šansa.

“To je delimično tačno, ali svako od nas, bez obzira na godine i uzrast, ima dve mogućnosti- šansu i izbor. Kad dobijete šansu birajte ono što je dobro, jer ako izaberete ono što je loše takva će vam biti i budućnost“, rekao je Kajkuš.

On je istakao da je namlađi pacijent, koji je počinio krivično delo, a sa kojim je radio do sada, imao 14 godina.

Osim njega, na ovoj tribini su govorile i psihološkinje Alma Mujagić, Emira Kolašinac i Fazila Juković, a učenici su bili u prilici da im postavljaju pitanja o svim nedoumicama kada je maloletnička delinkvencija u pitanju.