Stručnjaci za to smatraju da na podele u društvu, netoleranciju, loše odnose i društvenu angažovnost građana utiču i političari svojim radom, ponašanjem i načinom komunikacije – prenosi agencija HINA.

“Komunikacija hrvatskih političara uglavnom je lišena sadržajne, argumentovane rasprave. Obeležena je konfliktima, prizemnim replikama i uvredama, a rasprave u Saboru nalikuju na jeftine ‘reality’ programe” – rekao je Alan Bahorić, savetnik Hrvatske privredne komore za stratešku komunikaciju i predsednik žirija 17. “Grand PRixa” Hrvatskog društva za odnose s javnošću (HUOJ).

Marijana Grbeša Zenzerović, profesorka Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Zagrebu i članica tog žirija je rekla da je poverenje u Sabor, Vladu i političke stranke u Hrvatskoj među najmanjim u EU.

“Tome nesumnjivo doprinosi neodgovoran i prizeman način komunikacije političkih aktera. Pored toga što doprinosi padu poverenja u institucije, takav način komunikacije odbija deo birača od izlaska na izbore” – upozorila je Grbeša Zenzerović.