Pozivajući se na izvore u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, RTS javlja da je Đukić operisan i da je u svesnom stanju. Ministarstvo radi na prebacivanju Đukića u Srbiju ili neku drugu evropsku zemlju.

Po navodima vojske Nigerije na Tviteru, napadač je sinoć ubio pripadnicu nevladine organizacije koja je pružala humanitarnu pomoć u saveznoj državi Borno, gde se vojnici bore protiv naoružanih grupa islamskih ekstremista.

Ubio je i jednog vojnika i ranio kopilota agencije UN za transport humanitarnih radnika (UNHAS), posle čega su ga drugi pripadnici vojske “neutralisali”, navodi vojska Nigerije.

Malo se zna o tom vojniku ili njegovoj motivaciji za napad, a analitičari su ranije izražavali zabrinutost za mentalno zdravlje nekih pripadnika vojske koji se bore u tom ratu s islamistima, piše AP.

Optužbe o kršenju ljudskih prava koje su počinili vojnici su mnoge, posebno medju stanovništvom koje živi u njihovoj blizini.

“Psihološki problem – trauma i sve to, može imati neke veze sa ovim, ali s druge strane, vojnici se dosta loše ponašaju”, rekao je za AP Džek Vins, bezbednosni analitičar iz agencije Born.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *