Odlukom odbornika na Skupštini grada, koja je zakazana za ponedeljak, 20. decembar, taksa za kamione do dve tone nosivosti biće 1.880 dinara, a za one preko 12 tona 6.240 dinara.

Komunalna taksa za teretne i radne prikolice iznosiće 620 dinara, koliko će biti i taksa za putnička vozila do 1.150 kubika, dok će za ona od 2.000 do 3.000 kubika iznositi 3.770 dinara.

U zavisnosti od veličine, taksa za motocikle se kretati od 500 do 1.870 dinara, a za autobuse i kombi vozila 50 dinara po registrovanom sedištu.

Takse će biti uvećane i za priključna i vučna vozila, kao i ona koja su adaptirana za prevoz rekvizita za putujuće zabave, radnje i atestirana specijalizovana vozila za prevoz pčela.

U obrazloženju ove odluke se navodi da je ona usaglašena sa prosečnom zaradom u Novom Pazaru, koja prema podacima Republičkog zavoda za statistiku od januara do avgusta ove godine iznosi oko 67.000 dinara, a da će uvećanje taksi biti za oko jedan odsto.

Podsećamo da su od maja godine, takođe odlukom odbornika Skupštine grada, plaćanja takse za držanje motornih i priključnih vozila oslobođeni policija, hitna služba, vojska, vatrogasci, osobe sa invaliditetom od 80 odsto, međunarodna misija i komunalna javna preduzeća.