Posle podne na severu i zapadu jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, padom temperature, pojačanim severozapadnim vetrom i lokalnom pojavom nepogoda sa gradom.

Vetar slab i umeren južni i jugoistočni. Posle podne na severu vetar u skretanju na severozapadni i u pojačanju. Najniža temperatura od 16 do 24, a najviša dnevna od 33 do 36.

U Beogradu pretežno sunčano i veoma toplo. Uveče prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature.

Lokalno su moguće i nepogode u vidu grada i veće količine padavina. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, uveče u skretanju na severozapadni i u pojačanju. Najniža temperatura oko 24, najviša oko 36.

U Srbiji za vikend promenljivo vreme, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za petak 23. jun 2023:

Hronično obolelim i osetlјivim osobama se savetuje opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, malaksalosti i glavobolјe.