Član Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Miloš Rajković ocenio je danas u Novom Pazaru da predizborna kampanja za parlamentarne izbore 16. marta u elektronskim medijima protiče mirno.

On je nakon konsultacija za predstavnike medija i aktere u izborima o pravilima izveštavanja tokom predizborne kampanje i izbornog dana, koju je organizaovala Misija OEBS u Srbiji, rekao da je Savet dobio već nekoliko žalbi, ali da među njima nema medija iz sandžačkih gradova.

“Savet je u stalnom zasedanju od početka kampanje, a sledeći sastanak na kome ćemo izveštavati po tim žalbama je već krajem nedelje. Osim toga, monitoring daje izvesne preseke tako da ćemo sledećeg ponedeljka napraviti dosadašnji izveštaj o zastupljenosti stranaka u medijima”, rekao je Rajković.

Pre Novog Pazara konsultacije za predstavnike medija i aktere u izborima održane su u Nišu i Kragujevcu.

Najbrojnija međunarodna organizacija u Evropi i predstavnici državnih institucija Srbije smatraju da postoji opasnost od prljave predizborne kampanje i zagađenja medijskog prostora do 16. aprila, kada će biti održani parlamentarni izbori.

Ministarstvo informisanja Srbije je prethodno pozvalo partije, novinare, udruženja i regulatorna tela da u vreme izborne kampanje poštuju izborna pravila i javni medijski prostor.

A.Bajrović