Homoseksualni brakovi su i dalje zabranjeni u Južnoj Koreji, a aktivisti  neumorno traže godinama zakon koji bi zabranjivao diskriminaciju na osnovu seksualne orijentacije.

Ovogodišnji marš je, kao i prošle godine, bio zabranjen na trgu ispred gradske opštine, tradicionalnog mesta održavanja velikih manifestacija. Bio je zabranjen i na još tri lokacije, sa obrazloženjem da su ta mesta ranije rezervisana za druge događaje.

Iako je gradonačelnik Seula Oh Se Hun rekao da se “lično ne slaže sa homoseksualizmom”, gradska skupština je saopštila da su odbijanja samo zbog  prethodno rezervisanih mesta za druga dešavanja.

Međutim, to nije sprečilo desetine hiljada ljudi da prodefiluju ulicama centra, uz podršku pojedinih kompanija i organizacija, među kojima su Ikea i Amnesti internešenel, kao i američka ambasada.

Dve glavne avenije i susedne ulice u Seulu bile su pune učesnika Marša u kostimima duginih boja.

Skupovi zajednice LGBTQ u Južnoj Koreji su često na meti evangelističkih hrišćanskih grupa, koje ih vređaju, gađaju flašama sa vodom, ili pokušavaju da im blokiraju put ležeći na zemlji.

Nekoliko stotina metara od Marša ponosa, nekoliko hrišćanskih aktivista protestovalo je noseći transparente sa natpisima “Ne istopolnim brakovima” i “Ova zemlja izgrađena krvlju i znojem propada zbog homoseksualizma”.