Zelenović je rekao da rat u Ukrajini čija je godišnjica danas, “treba da bude na dnevnom redu svaki dan dok se agresija ne završi. Imamo herojsku borbu ukrajinskog naroda za slobodu i treba da odamo počast žrtvama rata” i ukazao da Srbija mora da kaže da li je za rusku ili ukrajinsku stranu.

“Danas imamo nesrećno spojenih 26 tačaka, umesto da pričamo o glavnoj temi: hoće li ovo društvo zaista u EU, jer vreme otkucava, a Srbija nema vremena. Da biste otišli u EU, morate da rešite suštinski problem – odnos Beograda i Prištine”, kazao je on.

Zelenović je dodao da je politika Srbije “kukavičluk” i da se vlast “poigrava sa sudbinom građana”.

“Izuzetno je važno praviti dogovore sa komšijama sa Zapadnog Balkana, sa zemljama Kvinte i EU”, poručio je Zelenović.

Orlić je rekao da je Zelenovićev govor primer da “neko 18 minuta priča o nečemu što nema nikakve veze sa dnevnim redom”, a poslanica Raguš se složila s Orlićem i rekla da je tokom izlaganja Zelenovića bila “dezorijentisana”, jer je on pričao “od ratne mornarice, preko uvođenja sankcija Rusiji i o Ukrajini”.

“Srbija je dala jasan odgovor na sve teme, a vaš govor je tanak politički nastup”, rekla je Raguš Zelenoviću i da se “Srbija ne svrstava ni na jednu stranu rata, jer to nije njen rat”.