“Dajemo iskrenu podršku predsedniku Vučiću u borbi za državne i nacionalne interese, i očuvanje Kosova i Metohije”, rekao je dosadašnji potpredsednik POKS-a i poverenik za opštinu Zubin Potok te stranke Mirko Glibo na konferenciji za novinare u sedištu SNS-a.

U SNS su prešli i član Glavnog odbora POKS-a i poverenik te stranke za beogradsku opštinu Palilula Dragoš Anastasijević, član GO i poverenik za opštinu Zemun Predrag Milošević, kao i poverenik POKS-a za opštinu Vračar Vladimir Golubović.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić rekao je da su u koaliciji NADA, čiji je POKS član, “lažne patriote”, i da skoro svakodnevno dobijaju pozive njihovih razočaranih članova koji žele da pristupe SNS-u i Narodnom pokretu za državu, koji je u osnivanju.

“Nemojte se iznenaditi ako se ponovo sretnemo na konferenciji za novinare ovakvim povodom”, rekao je Glišić.

POKS: U SNS prešli ranije izbačeni članovi

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) negirao je danas tvrdnje Srpske napredne stranke (SNS) da su četiri njihova člana prešla u redove naprednjaka i naveo da se radi o ljudima od kojih su neki iz pokreta isključeni i pre godinu dana.

“Mirko Glibo je isklјučen iz stranke odlukom Predsedništva još pre mesec dana, a Predrag Milošević bivši predsednik opštinskog odbora Zemun čak pre skoro godinu dana. Na delu je zloupotreba celog državnog aparata u svrhu pritiska na članove POKS, da napuste stranku jer se snažno odupiremo sramnom francusko – nemačkom sporazumu”, naveo je u saopštenju predsednik POKS Vojislav Mihailović.

On je rekao da ti pritisci ne daju rezultate čim SNS mora da “izmišlja laži”.

“Ovde se radi o bivšim članovima, a ne o sadašnjim. Ne znam da li su novopridošli članovi doveli naprednjake u zabludu i slagali ih da su u našoj stranci, ali ako jesu predlažem im da svima uskrate ono što su im obećali za prelazak… POKS je spreman da medijima dostavi detalјnu dokumentaciju ako im je potrebna, koja potvrđuje da se radi o bivšim članovima POKS, a ne o prelasku u SNS”, dodao je Mihailović.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *