Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti “Digitalna ekspedicija” kreće u subotu, 21. avgusta sa Trga republike u Beogradu.

Taj karavan pokrenut je na inicijativu kabineta premijerke Srbije Ane Brnabić, sa ciljem da se gradjani širom Srbije upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor i omogućavaju nove tehnologije.

Na prvoj od 16 stanica karavana, koji će tokom naredna četiri meseca obilaziti gradove Srbije, o značaju digitalizacije govoriće ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanjar Darija Kisić Tepavčević.

Karavan je namenjen svim gradjanima, od mladih koji su izloženi digitalnom sadržaju od rodjenja, preko digitalno spretne generacije Z i njihovih roditelja, do gradjana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni.

“Digitalnu ekspediciju” podržavaju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Kancelarija za IT i eUpravu, a u partnerstvu sa programom „Nova pismenost” koji zajedno realizuju USAID i Propulsion i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).