Sukob je izazvao bojazan od dalje eskalacije nasilja za vreme svetog muslimanskog meseca posta Ramazana.

Izraelski mediji su javili da su četiri člana kontraterorističke jedinice izraelske policije ranjena, uključujući jednog koji je zadobio ozbiljne povrede.

Oni su se našli na udaru vatre kada su pokušali da uhapse osumnjičene ekstremiste na severu okupirane Zapadne obale.

Napetost je porasla u proteklim danima pošto su palestinski napadači ubili 11 Izraelaca u tri odvojena napada širom Izraela.

Danas počinje Ramazan, mesec kada se stotine miliona muslimana širom sveta mole i poste od zore do zalaska sunca.

Od početka izraelsko palestinskog sukoba Ramazan je često bio period pojačane napetosti i sukoba.

Izraelska policija je rekla da su trojica ubijenih ekstremista bili članovi grupe umešane u nedavne napade na izraelske snage i da su planirali još jedan napad koji je ometen rano jutros u zajedničkoj akciji sa vojskom i obaveštajnom službom.

Na video snimcima postavljenim na društvenim mrežama vide se Palestinci na poprištu sukoba posle povlačenja izraelskih snaga kraj grada Dženina.

Ulica je bila pokrivena mrljama od krvi i okupljeni su pozivali na osvetu.

Palestinska TV je javila da su izraelske snage odnele tela ekstremista.

U odgovoru na najnovije palestinske napade Izrael je poslao dodatne snage na Zapadnu obalu da bi pojačao patrole, hapšenje i potragu za osumnjičenim ekstremistima.

U protekla tri dana ubijeno je sedam Palestinaca, uključujući dvojicu u sukobu u četvrtak i još jednog koji je nožem ranio Izraelca u autobusu na Zapadnoj obali.

U petak je ubijen Palestinac u gradu Hebronu na Zapadnoj obali u sukobima koji su izbili posle molitvi u džamiji. Izraelska vojska je rekla da je na njega pucano jer je bacio zapaljivu bombu na vojnike.

U petak je takodje palestinski Crveni polumesec saopštio da je 36 Palestinaca ranjeno u sukobima koji izbijaju jednom nedeljno širom Zapadne obale.

Demonstranti često bacaju kamenice i zapaljive bombe koji ih rasteruju suzavcem, gumenim mecima i bojevom municijom.