Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije u ostavci Vanja Udovičić rekao je danas da je neophodno da se u celoj zemlji razvija sportska infrastruktura, a da o izgradnji atletske staze za ovogodišnje Međurepubličke omladinske sportske igre (MOSI) u Novom Pazaru treba pričati sa gradonačelnikom (Mehom Mahmutovićem) i Atletskim savezom Srbije.

“Voleo bih da živim u nekoj zemlji sa razvijenijom privredom od naše, a privreda i sport su usko povezani. Mi težimo da napravimo sistem koji će biti ravnoparavan u svim delovima zemlje, kao i da omogućimo osnovno bavljenje sportom. Zalažemo se za nacionalnu stabilnost u svim krajevima zemlje, što je najbolje putem sporta, pa smo se opredelili da MOSI budu održane u Novom Pazaru”, rekao je Udovičić.

{youtubegalleryid=171}

Gradonačelnik Novog Pazara je naglasio da je jedina lokacija u gradu na kojoj se može izgraditi atletski stadion u vlasništvu Srbijašuma.

“Prostor se nalazi u naselju Selakovac i ima više od dva hektara slobodne površine. Ako uz pomoć Vlade i Upravnog odbora Srbijašuma dobijemo odobrenje da on pređe u vlasništvo grada, onda očekujem da uz pomoć države obezbedimo sredstva za atletski stadion”, rekao je Mahmutović.

On je pre dva meseca izjavio da je grad Novi Pazar pregovarao sa Ministarstvom odbrane Srbije oko ustupanja parcele na Vojničkim livadama, ali je taj predlog kasnije odbijen.   

“Staza koja je postojala na Gradskom stadionu nije ispunjavala dužinske kriterijume, lokacija u Šutenovcu takođe. Što se tiče Vojničkih livada, dobili smo negativan odgovor Ministarstva odbrane. I u slučaju da sadašnja varijanta ne urodi plodom, mi ćemo nastaviti da tražimo lokaciju za stazu. MOSI će biti održane u Pazaru, a resorni ministar će biti naš gost”, rekao je Mahmutović.

M. Minić