On je na konferenciji za novinare rekao da još uvek nije odlučeno da li će na sledećim izborima izaći zajedno sa svojim koalicionim partnerom u BNV ili sami.

“Mislim da ćemo na sledećim izborima postići da izborni rezultati unapred garantuju stabilne skupštinske većine u svim sandžačkim gradovima, bilo da izađemo zajedno ili pojedinačno”, kazao je Ugljanin.

Ocenio je da je sklapanjem koalicionog sporazuma sa SPP-om “kompletna politička energija dve stranke ujedinjena na realizaciji projekata i programa od zajedničkog interesa za sve Bošnjake”.

“Sledeća faza koja nam predstoji jesu zajedničke aktivnosti na motivisanju ostalih bošnjačkih političkih faktora u Srbiji da se odreknu uskostranačkih interesa i sujeta i priključe zaštiti globalnih bošnjačkih nacionalnih interesa koje obavezuju na jedinstvo”, naveo je Ugljanin.

Dodao je da će se uspostavljanjem stabilne skupštinske većine u svim sandžačkim gradovima “energija skoncentrisati na strateški razvojne projekte, kako se ne bi desile situacije kao što su poplave”.

“Zahvaljujući želji Sandžačke demokratske partije (SDP) da vlada gradom po cenu štete za sve građane, oni su pod ucenom velikosrpskih predstavnika u  skupštinskoj većini, poništili Odluku o bezbednosti u Novom Pazaru, koju smo mi predložili, a koja je bila od suštinskog interesa za Bošnjake”, ocenio je Ugljanin.

Lider SDA Sandžaka kazao je da je uputio pismo predstavnicima Srbije i Kosova, kao i zvaničnicima SAD I EU, u kom je zatražio da se u okviru dijaloga Beograda i Prištine, usvoji “jedinstven model za rešavanje statusa Albanaca i Bošnjaka u Srbiji, kao i Srba i Bošnjaka na Kosovu”.