On je na konferenciji za novinare kazao da ga “raduju lepe reči” predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će u novoj Vladi biti najviše Bošnjaka u istoriji, ali da ga brine to što je Srbija sigurna kuće za ratne zločince.

“SDA Sandžaka ima interes da Bošnjaci budu delotvorno i adekvatno zastupljeni u državnim organima, da to nije vezano za jedan mandat. Učešće u Vladi može da zadovolji političke apetite narcisoidnih pojedinaca i političkih stranaka sa kratkoročnim interesima da se prilepe kao, neću da kažem, paraziti, ali saprofiti. Cilj nam je da se donese zakon o lustraciji, to očekujemo od nove Vlade, da se izgrade stabilni mehanizmi kako nam se ne bi dogodili zločini”, poručio je Ugljanin.

Lider SDA Sandžaka je podsetio da je 12. oktobra 2017. godine poginuo tadašnji predsednik Opštine Tutin Šemsudin Kučević za kojeg je rekao da je oličenje sandžačkog duha koji je svojom voljom, snagom i energijom bio pokretač ekonomskog razvoja ovog regiona.

“Svedoci smo da njegova vizija ekonomskog razvoja i njegov neumorni rad na projektima od značaja za Sandžak i njegove građane i danas daju rezultate”, poručio je on.

Ugljanin je pozvao sve učesnike izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće na “pozitivnu, fer i demokratsku kampanju” jer su, kako je ocenio, interesi Bošnjaka zajednički i obavezuju na jedinstvo.

“SDA Sandžaka podržava listu ‘Bošnjačko jedinstvo’ jer ona predstavlja kontinuitet političke ideje zbog koje je Bošnjačko nacionalno vijeće osnovano”, naglasio je.

On je istakao važnost da se Bošnjaci odazovu popisu, kao i da svaki član domaćinstva bude popisan, bez obzira gde se nalazio.