Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Sulejman Ugljanin rekao je danas u Novom Pazaru da mu je u poslednje 24 godine jedini cilj bio da okupi sve Bošnjake i otkloni podele među njima.

On je na konferenciji za novinare ocenio da je neophodno da Bošnjaci svo svoje znanje i snage ujedine kako bi ostvarili opštu dobrobit, prvenstveno Bošnjaka, ali i svih ostalih građana Srbije.

“To se može ostvariti samo kroz učešće u radu institucija. Prošlo je vreme hajduka i uskoka, Bošnjačima je potrebno jedinstvo i zato sam srećan što je BNV izabrano kao Veće bošnjačkog jedinstva. Takođe, ideja jedinstva je pobedila u najvažnijem trenutku za Bošnjake i državu Srbiju koja je na putu ka EU”, izjavio je Ugljanin.

On je dodao i da će Bošnjači, kao i BNV, pomoći Srbiji na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

“Bošnjaci imaju želju da postanemo deo velike porodice evropskih naroda i u tom smislu će BNV svojim pozitivnim radom na rešavanju problema Bošnjaka i ostalih manjinskih pitanja biti jak mehanizam našoj zemlji na evropskom putu”, rekao je Ugljanin.

Predsednik BNV danas se sastao sa predstavnicima nevladinog sektora sa kojima je razgovarao o njihov mogućem učešću u radu Veća.

“Pozvali smo sve nevladine organizacije koje se bave bošnjačkim i pitanjima nacionalnih manjina jer nam je interes da proširimo krug prijatelja i da se što više ljudi aktivno uključi u rešavanje nagomilanih problema Bošnjaka u Srbiji. Svima njima ćemo dodeliti status konsultanta i oni će moći da participiraju u radu Veća”, istakao je Ugljanin.

N. Kočović