Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je danas da je privođenje zamenika predsednika opštine Tutin Saliha Hot početak odmazde vlade Srbije protiv Bošnjaka, političkih neistomišljenika.

On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru istakao da se tim činom šalje poruka svim Bošnjacima “koji nisu u direktnoj službi sadašnjeg režima, da se čuvaju”.

“Očekivao sam da će aktuelna vlada imati nekorektan odnos prema Tutinu, gde lista naprednjaka nije dobila ni 10 odsto glasova, ali nisam očekivao da će dan nakon konstituisanja, bez ikakvog povoda, biti priveden Salih Hot. Sa druge strane, vlada ne želi ni da sasluša optužbe na račun svog miljenika Rasima Ljajića. Sve to nas vraća u devedesete”, rekao je Ugljanin.

Ugljanin je dodao da su prethodne vlade Bošnjake delile na podobne i nepodobne, a da ih ova sad deli na one koji su na njihovoj predizbornoj listi, koji su povlašćeni, i ostale.

“Pozivam vladu da se u Sandžaku uspostavi jednakost pred zakonom za sve Bošnjake, da se uspostavi pravna sigurnost i stvore uslovi za investiranje. Takođe, tražim da se usaglasi nacionalna struktura u državnim organima jer će na taj način Bošnjaci osećati pripadnost ovoj državi”, izjavio je Ugljanin.

On je naglasio i da državni organi moraju da poštuju ove zahteve SDA Sandžaka, koja je, kako je istakao, legitimni zastupnik interesa Bošnjaka.

N. Kočović