Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka i ministar Vlade Srbije u ostavci Sulejman Ugljanin sastao se sa predsednicima tri stranke manjina i razgovarao o eventualnom zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima 16. marta, saopštio je danas SDA.

Kako se navodi u saopštenju, Ugljanin je razgovarao sa predsednikom Rusinske demokratske stranke Miroslavom Besermenjijem, predsednikom Romske partije Srđanom Šainom i sa predsednikom Slovačke stranke Janom Paulom.

“Na obostrano zadovoljstvo, njihov dijalog je tekao u prijateljskom smeru, pa su predstavnici manjinskih partija, izrazili spremnost da zajednički nastupe na predstojećim izborima. Svaki glas predstavnika nacionalnih manjina, uvećao bi šansu, za dobijanje što većeg broja poslanika manjinskog kluba”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Ugljanin nastaviti pregovore sa svim predstavnicima manjinskih stranaka radi “smanjivanja rasipanja glasova manjinskih zajednica”.

SDA je pre dva dana objavio da sa Bošnjačkom demokratskom zajednicom (BDZ), bliskom Islamskoj zajednici u Srbiji, pregovara o formiranju jedinstvene bošnjačke unije.

Kako je tada navedeno, nakon formiranja bošnjačke unije, biće vođeni razgovori i sa ostalim manjinskim strankama.

Predstavnici SDA juče su učestvovali i u razgovorima stranaka takozvanog građanskog bloka u Novom Sadu.