Roditelji sa kojima smo razgovarali tvrde da su deca primorana da čekaju prevoz na autobuskom stajalištu koje se nalazi na vrlo frekventnom magistralnom putu na kome se ne poštuju ograničenja brzine, nema pešačkog prelaza, niti odgovarajuće saobraćajne signalizacije.

“Prosečne brzine kretanja vozila su od 60 do 100km/h. Toliko je ovo mesto zapušteno da deca, kada je noć, u potpunom mraku čekaju autobus zato što ulično osvetljenje ne radi. Na pomenutom stajalištu su, u poslednje dve decenije, poginule tri osobe, među kojima je i jedna devojčica”, navode roditelji.

Ističu da su đaci i meštani primorani da se kreću uskom stazom rizikujući da padnu u provaliju dubine tri metra, usled odbojnih ograda koje su suprotno postavljene.

“Najveći problem je nedostatak i nezainteresovanost nadležnih za pomenute probleme”, navode roditelji.

Direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar Mujo Šaćirović za radio Sto plus je kazao da je jutros prijavljeno da je jedna lampa pregorela, te najavio njenu zamenu.

“Pešački je rađen. Odbojne ograde koje postoje na tom delu puta postavljaju Putevi Srbije. Mi smo izdejstvovali da se tu postave obaveštenja o zoni škole i da se ograničenje spusti na 30 kilometara”, naveo je Šaćirović.