Iz policije je saopšteno da mu se na teret stavljaju krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja putem pomaganja.{Related:190524}{Related:190341}

On će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje, navodi se u saopštenju.

Mirotiću je 2020. godine suđeno zbog sumnje da je deo grupe koja je uz pretnju pištoljem opljačkala benzinsku pumpu “Montenegro petrol” na Zabjelu.

Policija je u predmetu “tunel” zbog sumnje da su prokopali tunel, podnela krivične prijave protiv četiri osobe – Veljka Markovića (1991), Milana Markovića (1970), Dejana Jovanovića (1993) i Vladimira Erića (1991).

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na jučerašnjoj pres konferenciji je saopštio da su prijave podnete i protiv dve N.N. osobe, dodajući da ima još najmanje pet lica koja su učestvovala u ovoj krivičnoj radnji.

Adžić je kazao da osumnjičeni srpski državljani imaju kriminalnu prošlost i da se nalaze u policijskim evidencijama drugih država.

Lica su po izvršenju krivičnog dela na dan otkrivanja dela napuštila Crnu Goru i to na legalnim graničnim prelazima, kazao je on ne želeći da otkrije podatak u koju od susednih zemalja su osumnjičeni otišli.

Naveo je da su ova lica imala pomagače iz Crne Gore.

“Nisu oni svi učestvovali u iskopavanju tunela, već su neki bili logistika i pružala neku drugu vrstu podrške”, kazao je on.

Ministar je pokazao fotografije osumnjičenih, a među dokazima se i našla i lažna lična karta sa imenom Andrijane Marić, na kojoj se videla fotografija žene za koju je kazao da je državljanka Crne Gore i da nije napuštala državu.

“Prema poslednjim podacima postoji određena povezanost ove kriminalne organizacije sa jednim licem iz Višeg suda kao i povezanost ove kriminalne organizacije sa licima koja trenutno borave u UIKS-u a povezana su sa jednom od najorganizovanijih i plantežno najmoćnijom kriminalnom organizacijom u našoj državi”, kazao je Adžić.

Nije želeo da otkriva koja je kriminalna grupa u pitanju.

“Reč je o jednoj od najjačih kriminalnih grupa u Crnoj Gori. Vi procenite o kojoj je reč”, kazao je Adžić novinarima.