Potpredsednik Narodne Stranke Miroslav Aleksić izjavio je na konvenciji u Dorćol placu da je gradjanima potrebna „pravedna Srbija“, u kojoj će svi imati iste šanse i u kojoj niko neće biti iznad sistema.

„Ako gradjani Srbije daju podršku ovim ljudima, onda će biti upoznati s tim šta znači reč odgovornost“, rekao je Aleksić.

Aleksić je kazao da je na bilbordima širom Srbije kao kandidati Srpske napredne stranke promovišu poznati lekari, sportisti i glumci, a da nema političara poput Ane Brnabić, Aleksandra Vulina i Marijana Rističevića.

„Ja sam sebi dao odgovor, (lekari, sportisti i glumci) su tu jer su pored opšteg interesa izabrali činu korist“, rekao je Aleksić i dodao da se političari koalicije Srpske napredne stranke „kriju i stide sebe“ jer su svesni da rade posao koji im „ne pripada“.

Aleksić je naglasio da su ljudi najveće bogatstvo Srbije, ali da je u zemlji stvorena podela na povlašćene i na grupu potčinjenih.

„Prva grupa misli da je moguće privatizovati državu, ponaša se bahato i radi šta hoće. Smeje se u lice gradjanima kada se rušu u Savamaloj, u centru Beograda“, istakao je on.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je gradjane da ne veruju kada im se kaže da „može biti i gore“ i poručila je da treba da se bore „da bude bolje“.

Tepić je rekla da je „važan savez“ lista Ujedinjene Srbije na parlamentarnim i izborima u Beogradu jer je moguće da će nova Vlada i parlament SNS „opstruisati“ Beograd i odmah mu oduzeti nadležnosti ako pobedi opozicija.

„Beogradu će vezati ruke, a Srbiju unakaziti do neprepoznatljivosti“, dodala je ona.

Tepić je ocenila da Beograd devedesetih nije bio „doslovce zaposednut“ mafijom i kriminalom kao što je danas.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da je danas ključna „promena“ u insitucijama i sferama političke prakse, sistema vrednosti, svesti i savesti.

„To nije ideološko pitanje, to je pitanje opstanka. Moramo da se menjamo i da menjamo svet oko sebe da bismo opstali kao društvo i politička zajednica“, istakao je on.

On je naglasio da „samo solidarnost Srbiju spasava“.

„Srbija je zemlja u kojoj je opasno biti pošteni sudija ili tužilac, intelektualac ili uzbunjivač. Danas je Srbija zemlja organizovanog kriminala a ne zemlja po meri gradjana“, ocenio je on.

Istakao je da „ovog puta“ nakon pobede na izborima promene ne smeju da budu samo kadrovske, već „temeljne“.