“Jasno je ko je istinska opozicije i kome je cilj, ne samo smena Šapića, već SNS režima koji uništava Beograd već devet godina”, rekla je Popović.

Ona je naglasila da Šapić ne može da bude gradonačelnik, jer je prekršio zakon.

“Kao predsednik opštine Novi Beograd počeo je da gradi objekat bez ikakve dozvole, a kao gradonačelnik je legalizovao taj isti objekat, iako su predmet legalizacije samo oni predmeti do 2015. godine”, objasnila je Popović.

Dodala je da vanredna sednica treba da se sazove u roku od sedam dana od prijema tog zahteva, a da se održi u roku od 15 dana.

Odbornik Narodne stranke Miloš Pavlović kazao je da je Šapić prošle godine započeo nedozvoljenu gradnju.

“Gradjevinska dozvola bila je odbijena u septembru iste godine. Medjutim, kada je stupio na mesto gradonačelnika Beograda, u julu 2022. godine izvršio je legalizaciju tog objekta. Znači da je pored ilegalne gradnje izvršio i krivično delo legalizacije bespravnog objekta”, rekao je Pavlović.

Odbornik Demokratske stranke Saša Mihajlović naveo je da je ta stranka podržala inicijativu i da apeluje na predsednika skupštine grada Nikolu Nikodijevića da se korektno ponaša u vodjenju sednica.

“Svaki zahtev može biti legitiman za sazivanje vanrednog skupštinskog zasedanja. Ponašanje Napredne stranke i ono što ona radi, odnosno ne radi, tiče se svih nas. Pojedini odbornici moraju shvatiti da se borimo za bolji život Beogradjana i moraju nas podržati u toj borbi”, rekao je Mihajlović.

Odbornik grupe Moramo, Dobrica Veselinović rekao je da treba sazvati sednicu na temu zagadjenja vazduha i energetske krize.

“Kriza zagadjenja je tema koja tišti i mori veliki broj ljudi i mora da se sazove sednica kako bi se videlo koja rešenja Grad ima za to. Zatim stambena kriza, jer cene kvadrata odlaze u nebo”, rekao je on i dodao da treba doneti nov zakon o stanovanju.

Veselinović je naglasio da je energetska kriza dostigla vrhunac, kao i da nekim gradjanima grejanje još nije isporučivano.

“Cene grejanja i računi moraju da se umanje tamo gde nema grejanja. Beograd treba da predje na obnovljiv izvor energije”, ocenio je on.

Skupština Grada Beograda ima 110 odbornika.
Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.