Ukrajinski zvaničnici su saopštili da su ruske rakete pogodile taj grad koji je prekoputa nuklearne elektrane Zaporožje, i da je ranjeno šest osoba.

Razmena napada usledila je pošto je Rusija poljuljana otkako su ukrajinske oružane snage počele kontraofanzivu na okupiranom jugu. Kremlj je prošle nedelje pokrenuo najveći napad raketama i iz vazduha na tamošnju ključnu infrastrukturu.

Zgrada gradske uprave u Donjecku pod kontrolom proruskih separatista teško je oštećena u raketnom napadu. 

Kijev nije preuzeo odgovornost niti komentarisao napad.

Separatističke vlasti koje podržava Kremlj, i ranije su optuživale Ukrajinu za napade na infrastrukturu i stambene zgrade u okupiranim regionima raketama dugog dometa HIMARS koje su isporučile SAD.

Ukrajinske vlasti su dans izvestile da je najmanje šest osoba ranjeno tokom ruskih raketnih napada okoline Zaporožja, najveće nuklearne elektrane u Evropi, gde je Rusija stacionirala svoje trupe.

Rusija i Ukrajina su se više puta medjusobno optuživale da pucaju na elektranu i oko nje. Centralom i dalje upravlja ukrajinsko osoblje koje je bilo pre okupacije pod ruskim nadzorom.

Vlasti su saopštile da su ruske rakete uništile dve škole, park i privatne kuće u južnom regionu Zaporožja.

Kancelarija ukrajinskog predsednika je takođe saopštila da je Moskva nastavila da topovima gadja civilna naselja duž linije fronta u istočnim oblastima Harkova i Luganska, gde su snage Ukrajine takođe u kontraofanzivi.